Tietosuoja, rekisteriseloste, käytämme evästeitä

Tietosuojaseloste ja asiakasrekisterin rekisteriseloste henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisentietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Viimeisin päivitys 1.8.2018

 

  1. Rekisterinpitäjä

 

Suomen Nettikauppa SNK Oy

Y-tunnus: 2929102-4

Puh: 040 5450309

E-mail: info@suomennettikauppa.fi

Osoite: Hatanpään Puistokuja 30, 33900, Tampere

 

  1. Tietosuojavastaavan yhteystiedot ja rekisteriasioita hoitava henkilö

 

Jonne Välilä, info@suomennettikauppa.fi

 

  1. Rekisterin nimi

 

Suomennettikauppa.fi:n asiakasrekisteri

 

  1. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

 

Tuotekehitys, raportointi, asiakasviestintä, markkinointi, asiakaspalvelu, mainonnan kohdentaminen, ostaminen, tuotteiden toimitus, liiketoiminnan suunnittelu ja kehittäminen sekä asiakassuhteiden hoitaminen.

 

  1. Henkilötietojen käsittelyn peruste

 

Henkilötietoja käsitellään ainoastaan niissä tapauksissa, joissa käsittelylle on laillinen peruste. Näitä perusteita ovat esimerkiksi:

- Sopimus, joka syntyy asiakkaan tehdessä tilauksen

- Sähköpostilistalle tai Facebook-ryhmään tai Facebook Messenger -listalle liittyminen

- Lakisääteinen velvollisuus kuten verotus ja kirjanpito

- Oikeutettu etu, kuten yrityksen tarve käsitellä tietoa liiketoiminnan hallintoa ja kehittämistä varten tai asiakassuhde. Useimmiten rekisterinpitäjän oikeutettu etu perustuu rekisterinpitäjän ja rekisteröidyn väliseen asiakas- tai vastaavaan suhteeseen. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että rekisteröidyn edut ja oikeudet on huolellisesti arvioitu.

 

  1. Rekisterin tietosisältö

 

Asiakkaan nimi, osoite, sähköpostiosoite, tieto tilauksista sekä mahdollinen asiakkaan puhelinnumero ja mahdollinen facebook-käyttäjätunnus.

 

  1. Tietojen käsittelijät

 

Rekisterinpitäjän valtuuttamat henkilöt sekä verkkokaupan tekninen ylläpito sekä asiakas itse.

 

  1. Tietojen säilyttäminen

 

Rekisterinpitäjä säilyttää tietoja niin kauan kuin se on tarpeellista ja mahdollista kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

 

  1. Henkilötietojen suojauksen periaatteet.

 

Rekisterinpitäjä käyttää tarpeellisia teknisiä tietoturvakeinoja suojatakseen henkilötietojen oikeudetonta käsittelyä. Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään

Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta

huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja

sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta

kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden Suomen Nettikaupan työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu. Maksutapahtumat suojaa Checkout Finland Oy. Tiedot käsitellään ainoastaan SSL -suojatun yhteyden kautta palveluntarjoajan maksamisjärjestelmään. SSL-yhteys tarkoittaa, että tiedot kulkevat turvallisen yhteyden kautta, eivätkä ulkopuoliset pääse lukemaan korttisi tietoja. Suojaamme henkilötietoja huolellisesti koko niiden elinkaaren ajan käyttämällä asianmukaisia tietosuoja- ja tietoturvallisuuskeinoja. Järjestelmätoimittajat käsittelevät henkilötietoja tietoturvallisissa palvelintiloissa.

  

  1. Säännönmukaiset tietolähteet

 

Tietoja saadaan asiakkaan tehdessä ostoksia ja rekisteröityessä verkkokauppaan ja asiakkaan liittyessä sähköpostilistalle, Facebook-ryhmään, Facebook Messenger -listalle tai tykätessä rekisterinpitäjän sosiaalisen median sivuista ja päivityksistä ja asiakkaan soittaessa asiakaspalvelunumeroon ja asiakkaan päivittäessä tietojaan.

 

  1. Henkilötietojen siirrot kolmanteen maahan ja tietojen luovutukset

 

Henkilötietoja siirretään ja säilytetään rajatusti EU-alueen ulkopuolelle, sikäli kun palveluntarjoajien palvelimet sijaitsevat EU-alueen ulkopuolella. Suomennettikauppa.fi-sivuston maksut välittää Checkout Finland Oy, joka käsittelee maksutiedot.

 

  1. Rekisteröidyn oikeudet

 

- Saada pääsy henkilötietoihin

- Oikaista tiedot

- Siirtää tiedot järjestelmästä

- Tulla unohdetuksi (mikäli se on lain puitteissa mahdollista)

- Saada tieto henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta

- Vastustaa automaattista profilointia ja kieltää tietojen käyttö markkinoinnissa

- Valittaa viranomaisille

- Peruuttaa suostumus

- Tarkastaa tietonsa

- Kieltää tietojensa käyttö, käsittely ja luovuttaminen markkinoinnin vuoksi

 

  1. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

 

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedontäydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjävastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisestikuukauden kuluessa). Joidenkin rekisteröidyn oikeuksien toteuttamista rajoittaa jokin toinen pakottavalainsäädäntö, jonka perusteella rekisterinpitäjällä on oikeus ja velvollisuus kieltäytyä perustellusti tietojen oikaisemisesta, poistamisesta, käsittelyn rajoittamisesta tai siirtämisestä järjestelmästä toiseen.

 

  1. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

 

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelynrajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa(pääsääntöisesti kuukauden kuluessa). http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679#d1e2144-1-1

 

  1. Rekisteröidyt henkilöryhmät

 

Rekisterinpitäjän asiakkaat.

                                                         

  1. Evästeet

 

Suomennettikauppa.fi-sivusto käyttää evästeitä. Evästeitä käytetään kohdennettuun mainontaan ja markkinointiin, analysointiin ja sivuston toimivuuden tarkkailuun ja kehittämiseen. Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjän tietoja halutaan säilyttää tämän siirtyessä internetpalvelun sivulta toiselle. Evästeiden käyttö edellyttää aina käyttäjän suostumuksen. Käyttökokemuksen personoinnin avulla Suomennettikauppa.fi voi tarjota sivustolla ja sen ulkopuolella enemmän asiakkaita kiinnostavia tuotesuositteluja.

Eväste voidaan tallentaa käyttäjän laitteelle pysyvästi (stored cookie) tai se voidaan poistaa palvelun käytön jälkeen.

Evästeiden avulla voidaan kerätä muun muassa seuraavia tietoja:

  • käyttäjän IP-osoite
  • kellonaika
  • käytetyt sivut
  • selaintyyppi
  • mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut kyseiselle verkkosivulle
  • miltä palvelimelta käyttäjä on tullut verkkosivulle
  • mistä verkkotunnuksesta käyttäjä on tullut verkkosivulle.

Evästeiden käyttö vaatii käyttäjän suostumuksen.

Evästeistä, käyttötietojen tallentamisesta ja niiden käyttötarkoituksesta on kerrottava selkeästi ja kattavasti sivuston käyttäjälle. Palvelun käyttäjältä on pyydettävä suostumus tietojen tallentamiseen ja käyttöön. Tietojen antaminen ja mahdollisuus niiden tallentamisen kieltämiseen pitää toteuttaa käyttäjän kannalta mahdollisimman vaivattomasti.

Palvelutarjoajan tiedonantovelvollisuus

Palveluntarjoajan pitää noudattaa tietoyhteiskuntakaarta ja siinä määriteltyä tiedonantovelvollisuutta, jos se

  • tallentaa verkkopalvelun käyttöä kuvaavia tietoja, esimerkiksi evästeitä, käyttäjän päätelaitteelle tai
  • hyödyntää verkkopalvelun käyttöä kuvaavia tietoja.

Jos tiedonantovelvollinen on esimerkiksi sivuston käyttöä kuvaavan tilastopalvelun tarjoaja, voi sivun palveluntarjoaja pyytää suostumuksen tietojen käsittelyyn.

Jos käyttäjä haluaa estää evästeet, hän voi muuttaa selaimen evästeasetuksia. Joidenkin palveluiden osalta evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa palvelun toiminnallisuuteen.

Suomennettikauppa.fi käyttää analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen yhteistyökumppaneita ja tekniikoita, kuten kuvapistetunnisteita ja evästeitä, jotka auttavat ymmärtämään asiakkaiden käyttäytymistä ja kertomaan mitkä tuotteet, toiminnot ja palvelut kiinnostavat asiakkaita. Käytetty tieto on anonymisoitua aina kun se on mahdollista.

Suomennettikauppa.fi käyttää seuraavia seurantapalveluja:

- Google Analytics https://support.google.com/analytics/answer/181881

- Facebook https://www.facebook.com/policy.php

- Instagram https://help.instagram.com/519522125107875

- Google Ads https://adssettings.google.com/authenticated?hl=fi

- Google AdWords

  

  1. Tietosuojaselosteen muuttaminen

 

Tietosuojaselostetta voidaan muuttaa palveluiden kehityksen ja lainsäädännön muutosten johdosta. Merkittävistä muutoksista ilmoitetaan rekisteröityneille asiakkaille.