Oletko yliherkkä gluteenille tai laktoosille? Näin saat 100% varmuuden vaivatta.

Otin kauppaamme taannoin myyntiin GenLifen ravintolisän, joka kustomoidaan 100%:sti jokaiselle asiakkaalle erikseen kotona tehtävän simppelin DNA-testin mukaan. Olen ollut vuosikausia kiinnostunut ravinnosta ja lisäravinteista, sekä ollut takavuosina mukana luomassa uutta suomalaista vitamiinibrändiä. Ravintolisä, joka tehdään juuri minun kehoni tarpeiden mukaan, jotta soluni pystyvät uusiutumaan mahdollisimman hyvin, tuntui siis todella hyvältä idealta.

Kun olin saanut oman DNA-testini tulokset ja tuotteeni, aloin perehtyä siihen lisää ja oivalsin, että tuote onkin vielä paljon parempi ja laajempi, kuin aluksi ajattelin. Siitä tulee olemaan apua monelle ja tällä blogikirjoituksella haluan auttaa niitä, jotka pähkäilevät oman tai perheenjäsenen mahdollisen gluteeniyliherkkyyden kanssa.

DNA-testin tulos nimittäin kertoo muiden asioiden ohella 100% varmuudella, onko asiakas yliherkkä gluteenille tai laktoosille.

Lyhyesti ketju menee näin: 1. Kotona tehdään DNA-testi pyöräyttämällä tikkua suussa. Tikku lähetetään takaisin ISO-sertifioituun laboratorioon. 2. Asiakas saa testin tulokset eli 60-sivuisen raportin siitä, mitä vitamiineja, hivenaineita ja ravinteita oma keho tarvitsee missäkin suhteessa 3. Asiakas saa itse ravintolisän, joka on 100% personoitu testin tuloksen mukaan.

Raportista käy siis ilmi myös mahdollinen herkkyys gluteenille. Lainaan epäsuorasti tuotteen kehittänyttä tohtoria: ”Gluteeniherkkyyden osalta näemme (raporteista) mielenkiintoisia tuloksia. Monet ihmiset ajattelevat, että he ovat yliherkkiä gluteenille tai laktoosille. Mutta itse asiassa on hyvin helppoa selvittää, onko henkilö yliherkkä näille ainesosille. Tässä on kyse hyvin mustavalkoisesta asiasta. Joko se entsyymi, joka DNA:ssa määrätään, joka pilkkoo gluteenia tai laktoosia, on siellä, tai sitä ei ole. Tässä ei ole välivaihtoehtoa, vaan se on joko-tai -tilanne. Voi olla monia muita syitä, joiden vuoksi ihmiset luulevat olevansa yliherkkiä jommallekummalle näistä. Yksi merkittävä syy on modernit tavat, joilla ruokaa prosessoidaan nykyään. Jos testin tehnyt henkilö ajattelee mahdollisesti olevansa yliherkkä gluteenille, mutta testi näyttää, että ei ole, syy on muualla. Tilanne on sama laktoosiherkkyyden kanssa, silloin syy on monesti maitoa tuottavien eläinten rehujen prosessoinnista, eikä itse laktoosissa. Tämäkin näkyy testituloksesta.”

Video, jossa tohtori kertoo tämän asian, sekä esimerkkiraportti sivun alareunassa.

Tässä ote omasta raportistani. Minä en ole gluteenille yliherkkä, jonka vuoksi gluten-kohdassa ei ole punaista nuolta alaspäin.

 gentest 

Lisäksi raportissa siis käydään läpi, mitä mikäkin minun kehoni osa tarvitsee pysyäkseen terveenä. Tämän jälkeen tehdään yhteenveto, joka antaa suosituksen jokaiselle ainesosalle erikseen. Omega3 on omalla kohdallani mielenkiintoinen. Se on hyväksi aivoilleni, nivelilleni ja silmilleni, mutta saattaa olla haitaksi sydämelleni geneettisen tyyppini vuoksi. 3 vs. 1 -tilanteen perusteella suositus on, että sitä kannattaa käyttää. Mutta koska DNA:ni ei juuri muuksi muutu, jos vaikkapa 40 vuoden päästä sairastun johonkin sydänsairauteen, voi olla paikallaan lopettaa omega3-kapseleiden ottaminen.

 genlife 

Lisäksi raportista käy ilmi esimerkiksi, että mikä on omalle keholle paras lähde antioksidanteille. Minulle se sattuu olemaan koentsyymi Q10 eli ubikinoni. Eräälle toiselle testin tehneelle henkilölle taas kävi ilmi, että hänen elimistönsä ei pysty ollenkaan hyödyntämään tätä molekyyliä. Hän oli vuosikausia syönyt Q10-kapseleita täysin turhaan. Tämä on ollut raskasta sekä elimistölle, että lompakolle.

 koentsyymi q10 

Yhteenvedon perusteella asiakkaalle suositellaan tiettyjä määriä kustakin ravintoaineesta. RDA on normaali päiväsuositus. Tästä nähdään hyvin, että oikea määrä meille jokaiselle on jotain muuta, kuin suositus, sillä harva on keskiarvojen keskiarvo.

 ravintolisä suositus

Ja tämän perusteella tehdään itse tuote.

 genhealht 

Myös imeytyminen on optimoitu. Esimerkiksi useimmissa C-vitamiinitableteissa käy siten, että C-tasot nousevat nopeasti ylös, ja sitten ne tulevat nopeasti alas. Näissä rakeissa on mikrotransistoreita, jotka ajastavat imeytymisen päivän mittaan siten, että taso pysyy hyvänä. D-vitamiini ja kalsium on laitettu imeytymään samaan aikaan, koska ne tukevat toisiaan. Vastaavasti esimerkiksi useimmissa monivitamiineissa tabletin sulaessa eri ainesosat joutuvat ”kilpailemaan” imeytymistilasta. Tässä tuotteessa kaikki ainesosat on optimoitu imeytymään siten, että niistä saa mahdollisimman suuren hyödyn. Tuote valmistetaan luonnollisista ainesosista lukuun ottamatta B-vitamiinia, joka imeytyy paremmin synteettisenä. Kun käyttäjälle tulee lisää ikää ja/tai kun lääketieteeseen tulee uusia innovaatioita, tuotetta kehitetään automaattisesti seuraavaan kuukausiannokseen.

 genlife ravintolisä 

Meiltä on monesti kysytty mahdollisuudesta ostaa pelkästään DNA-testiä. Se ei onnistu. Minimiostos on vain DNA-testi + 1kk:n ravintolisät, eikä tilaus jatku itsestään. Kuitenkin, kun kerran tietää, mitä oma keho tarvitsee minkäkin verran pysyäkseen mahdollisimman terveenä luonnostaan, on aika helppoa ottaa vain yksi päiväannos, verrattuna siihen, että koittaisi ostaa erikseen kaikki ainesosat ja vieläpä pilkkoa ne sopiviksi määriksi.

Klikkaamalla tästä voit perehtyä 60-sivuiseen esimerkkiraporttiin. Alla olevalla videolla tuotteen kehittäjät käyvät muutamaa (eri) esimerkkiraporttia läpi. Gluteeni ja laktoosi käsitellään alkaen kohdasta 41:22. Video alkaa automaattisesti ko. kohdasta.

 

 

Tällä suomennetulla videolla tohtori Peter Verdegem käy vielä itse tuotetta kattavammin läpi:

 

 

Keskustelemme mielellämme lisää tuotteesta ja vastailemme kysymyksiin. Ota meihin yhteyttä sinulle parhaiten sopivalla tavalla!

 

- Jonne Välilä, Suomen Nettikaupan kauppias

 

Avainsanat:

gluteeniallergia

gluteeni allergia

gluteeniherkkyys

gluteeniherkkyystesti

gluteeniherkkyys testi

gluteeniton ruokavalio

genlife kokemuksia


Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua